Prva stranica » Puls grada » Prvi turistički magazin - Don't Miss Sarajevo
 

Prvi turistički magazin - Don't Miss Sarajevo

1212

Don’t Miss Sarajevo je prvi profesionalni turistički magazin u BiH, izrazito kvalitetnog dizajna i štampe, pisan na engleskom i bosanskom jeziku.
Autori tekstova su međunarodni putopisci među kojima su i Alex Crevar iz NY Timesa, PJ Cresswell iz londonskog Timeouta i Tim Clancy, autor osam turističkih vodiča za BiH, a ujedno je i zbir priča poznatih ličnosti kao što su Jasmila Žbanić, Boris Šiber, Haris Pašović, Vedrana Seksan, Faruk Šehić, Namik Kabil itd.

Gostima Sarajeva, ali i njegovim građanima predstavlja turističke potencijale grada s nizom korisnih informacija o turističkoj ponudi, prirodnim resursima, kulturno-historijskom naslijeđu te trenutnim dešavanjima u kulturi.

Magazin doprinosi uspostavljanju poslovnih veza jer predstavlja potencijale Sarajeva i BiH investitorima i poslovnim partnerima. Donosi i posebnu business traveler rubriku koja je isključivo namijenjena predstavljanju ekonomskih potencijala Bosne i Hercegovine.

U magazinu je predstavljeno oko hiljadu ponuđača usluga u turizmu, među kojima su ugostiteljski objekti, turoperateri, turističke organizacije, muzeji, galerije itd.

Izdavač magazina "Don't Miss Sarajevo“ je portal Posao.ba. U pripremi su i izdanje magazina za Hercegovinu te izdanje koje će obuhvatiti cijelu BiH.

City.ba
Komentari
Pročitajte više iz pulsa grada