ANCHI & THE MOON DOGS
Hadžiristićeva bb , Sarajevo
Tel: +387 33 837 168
Kada?
Četvrtak, 11 Juni
21:30h

ANCHI & THE MOON DOGS

Anchie and Moondogs 11.06. u City Pub-u

Sredinom 2006. godine odlazim u caffe bar “Route 66” i zatičem momke da praše uživo, pa im se priključujem u početku sa par pjesama. U prvobitnom sastavu sviraju Igor i Avdo, a ja preuzimam ritam gitaru i pjevanje. Naša svirka je uglavnom srijedom i mi je zovemo “rekreacija”. Avdo dovodi bas gitaristu Koleta, a naša sviračka srijeda postaje sve učestalija, redovnija i na kraju se pretvara u termin koji se ne smije preskočiti.

Svirka se iz 2006. godine prebacuje u 2007. Iz 2007 godine na dva dvd-a ostaje zabilježen dio atmosfere iz “Route 66”. Postavu čine Anći, Kole, Igor i Avdo sa mnogo prijatelja muzičara (Pela, Robi, Mujo, Ćiza i drugi). Krajem 2007 godine osniva se “Rajvosa bend” pri “Moto klubu Rajvosa” (MC Rajvosa).

Postavu benda Rajvosa čine: Ćiza – ritam gitara, usna harmonika, vokal Anći – ritam gitara, usna harmonika, vokal Mirza – solo gitara Kole – bas gitara Avdo – bubnjevi

Tokom 2008. godine Rajvosa Bend se raspada a iz njega nastaju dvije grupe:

1. “Anchie and Moondogs”, i

2. “Black Sheed”.

“Black Sheed” osniva Mirza i zadržava Harisa kao glavnog vokala, “Anchie and Moondogs” sačinjavaju: Anchi – ritam guitar, lead vocal Vlatko Milošević – solo guitar Avdo Halilović – drums, back vocal Kosta Latinović – bass guitar, back vocal, Ljubo Pavlović – bubnjar.

Krajem 2009. godine bendu se povremeno priključuje klavijaturista Dino Olovčić. Anchi and the Moondogs sviraju na after party-u Parnog Valjkau Slozi 2009. godine. Na CD-u ostaje zabiljena prilično čvrsta svirka benda. Uderground privremeno prestaje sa radom, a bend počinje da svira u “Pub-u” na Malti – nekadašnje prostorije Ivo Lola Ribar. Anchie and Moondogs sviraju u Pub-u od 2010 i do danas… Tokom 2010. godine Anchie and Moondogs povremeno sviraju u Yu Rock kafeu na Ilidži i u Zvonu odnosno sadašnjem Undergroundu.

ULAZ: Besplatan

Vezano

Love and mercy

Love and mercy

Muzičko-biografska drama

Svita

Svita

Društvo ima neke nove ambicije, ali...

Svijet iz doba jure 3D

Svijet iz doba jure 3D

Stiven Spielberg se vraća kao ...

Ostavite komentar