PROJEKCIJE 5. SEZONE “GAME OF THRONES”
Hadžiristićeva bb , Sarajevo
Tel: +387 33 837 168
Kada?
Ponedjeljak, 15 Juni
20:00

PROJEKCIJE 5. SEZONE “GAME OF THRONES”

U City Pubu pratite projekcije novih epizoda 5. sezone svakog ponedjeljka u 20h!

Game of Thrones (Igra prijestolja) je američka srednjovjekovna fantastična televizijska serija koju su kreirali David Benioff i D. B. Weiss u saradnji sa televizijskom kućom HBO. Serija je adaptacija romana “Pjesme vatre i leda“,Georgea R. R. Martina, od kojih je prva po redu “Igra prijestolja“. Serija je snimana u filmskom studiju u Belfastu te na lokacijama u Sjevernoj Irskoj, Malti, Škotskoj, Hrvatskoj, Islandu, Sjedinjenim Američkim Državama i Maroku. Premijera serije održala se na HBO-u u SAD-u 17. aprila 2011. Dva dana nakon premijere četvrte sezone u aprilu 2014., HBO je obnovio Igru prijestolja za petu i šestu sezonu.

Serija je smještena na izmišljenim kontinentima Westerosu i Essosu na kraju ljetnog desetljeća, te isprepliće nekoliko područja radnji. Prvo područje prati sljedbenike nekoliko plemenitih kuća u građanskome ratu za željezno prijestolje sedam kraljevstava, drugo područje pokriva nadolazeću opasnost predstojeće zime i mitska bića sa Sjevera, treće područje prikazuje radnju koja se vrti oko posljednjeg potomka velike dinastije koji želi svojoj dinastiji vratiti prijestolje. Kroz “moralno otuđene” likove, serija se bavi pitanjima hijerarhije, religije, odanosti, korupcije, građanskog rata, zločina i kazne.

Igra prijestolja privukla je rekordan broj gledatelja na HBO i pridobila fanove širom svijeta. Serija je pridobila pozitivne ocijene kritičara i osvojila velik broj nagrada i nominacija kao što su nagrada Emmy-a za najbolju dramsku seriju (u sve tri sezone), nominacija Zlatnog globusa za najbolju televizijsku seriju, i još mnoge.Peter Dinklage osvojio je nagradu Emmy za najboljeg glumca u seriji ulogom Tyriona Lannistera.

U  City Pubu pratite projekcije novih epizoda 5. sezone  svakog ponedjeljka u 20h!

ULAZ: Besplatan

Vezano

Love and mercy

Love and mercy

Muzičko-biografska drama

Svita

Svita

Društvo ima neke nove ambicije, ali...

Svijet iz doba jure 3D

Svijet iz doba jure 3D

Stiven Spielberg se vraća kao ...

Ostavite komentar